Források


Black Tower

Black Tower

Magas kivitelezésü és kiváló minőségü alapanyagokból összaállított lemezjátszó.

 
 A lábak:

 POM műanyagból készültek, ami egy termoplasztikus, acetalkopolimér bázisú technikai műanyag (a továbiakban mint „POM“). A láb izolálása a külső környezettől a mágneses taszítóerőn alapszik.

A POM­-ban 2 db neodim mágnes van beültetve, melyek az egyforma polaritású oldalukkal vannak egymással szemben elhelyezve.

 

A test:

 

Alumínium es POM kombinációja (a POM különösen jó vibrációelnyelő). A test közepében antivibrációs anyaggal és ólom söréttel kitöltött tér található. E „szendvics“ szerkezet alapfunkciója a nem kívánatos rezgések elnyelése.

 

A csapágy:

 

A tányérba préselt precízen kidolgozott sárgaréz csapágyról van szó. A csapágy tengelye nem mágneses anyagból készült, magas pontosságal kidolgozott +0,0 – 0,005mm tolerancia határral.

 

A gramofon tányérjai:

 

A lemezjátszó tányérjai POM­ból készültek, átmérőjük 300mm és magasságuk 70mm. Mivel a tányéroknak magas a súlyuk, így az első tányér mágnesek segítségével „lebeg“ a test felett és a második tányér szintén mágnesek segítségével „lebeg“ az elsó tányér fӧlӧtt és a forgatónyomaték átvitele pedig apró mágnesekkel torténik.

 

A motor:

 

A motor speciálisan e célre tervezett Maxon cég gyártású motor. A motor kettes alvázba van beültetve, ami teljes mértékben megszünteti a motor zaját és rezgését. A motortest konstrukciójának végleges eredménye a motor menetközben keletkezett zaj és rezgés teljes megszüntetése. A motor irányítása cégi rendszerrel és egy szoftverrel műkӧdik, melynek segítségével számítógépen keresztül beállítható a motor 2 külӧnbӧző gyorsasága és ezáltal a motorgyorsaság bármilyen gramofonhoz hozzáállítható. A motort elég hozzákötni egy 12V­ vagy 24V­os akumulátorhoz, majd a motort usb csatlakozó segítségével a programot tartalmazó számítógéphezktni (a program a motorral együtt szolgáltatott) és gramofon típus szerint beállítani a kívánt tulajdonságokat.

Tovább